Mirisi Božića u Lipiku

Manifestacija Mirisi Božića u Lipiku

Svakodnevno od 1.12.2018. do 15.1.2019. godine

Cjelokupni program pogledajte OVDJE

Za smještaj u Lipiku pogledajte OVDJE

Najbožićniji ugođaj u Slavoniji! 

Mirisi Božića više su od adventske manifestacije, oni su inovativni prikaz povijesnog i turističkog razvoja Lipika!  

Cjelomjesečni program započinjemo 1. prosinca 2018. godine u 18 sati svečanim otvorenjem Božićnog parka u sklopu Toplica Lipik na izvoru ljekovite termalne vode - Antunovo vrelo. 

Svakodnevni bogati programi manifestacije potrajat će sve do 15. siječnja 2019. godine.

Božićni park s 300.000 lampica, adventske kućice, klizalište, vožnja turističkim vlakićem Lipik Express, Kuća Bake Mraz, Božićni sajam , Dječja Nova godina i doček za odrasle samo su dio božićne euforije u kojoj nas očekuju i brojni nastupi, koncerti klasične, zabavne glazbe, božićni malonogometni turnir, neizostavne izložbe „Blagdanski stol“ i Šuma okom šumara“, predstave… Sve to i još mnogo više!

BOŽIĆNI PARK S 300.000 LAMPICA

Zakoračite u jedinstvenu blagdansku povijesnu priču božićnog parka s više od 300.000 lampica i saznajte što je to Jelkin brijeg, Fenster aleja, Wandelbahn, Kursalon? Po čemu je Lipik dobio ime? Gdje se nalazi vaza Adama i Eve? Što predstavljaju likovi na izvoru ljekovite termalne vode? Gdje se sakrila vrtlarija marljivog vrtlara Kostliviya i zaboravljeni plesači? Kako pronaći izgubljeni dragocjeni prsten grofice Jelke?

Četvrtu godinu za redom osvjetljavamo znamenitosti, oživljavamo legende, likove i priče. Smješten u samom središtu perivoj je srce i duša grada te se u stručnim krugovima smatra jednim od najljepših u sjevernoj Hrvatskoj. Centralna atrakcija i program traju od 1. prosinca 2018. sve do 15. siječnja 2019. godine.

ADVENTSKE KUĆICE

Zagrijte se uz topli napitak i božićni ugođaj adventskih kućica s ugostiteljskom ponudom tijekom vikenda u prosincu od 17 sati. Potražite suvenir s motivom grada Lipika i ponesite uspomene iz našega kraja!

KLIZALIŠTE

Novost u ovogodišnjem programu koja će oduševiti kako najmlađe tako i starije uzraste je klizalište u božićnom parku. Iznajmite klizaljke i uživajte u božićnoj idili. 

VOŽNJA TURISTIČKIM VLAKIĆEM LIPIK EXPRESS

Svakog vikenda u prosincu upustite se u istraživanje grada turističkim vlakom Lipik Express. Svoju kartu za vožnju možete kupiti na adventskim kućicama u sklopu Božićnog parka.

KUĆA BAKE MRAZ

Draga djeco i roditelji 15. i 16. prosinca ponovno se otvaraju vrata Kuće Bake Mraz gdje možete posjetiti marljive vilenjake koji s Bakom Mraz danonoćno pripremaju sve za dolazak Djeda Mraza.

Postanite počasni božićni inspektori jer upravo Vi imate važan zadatak nakon obilaska grada procijeniti jesu li vilenjaci uspjeli u svom naumu? Potražite nas na našoj novoj adresi Trg dr. Franje Tuđmana 1.

BOŽIĆNI SAJAM

15. i 16. prosinca u tematski uređenom božićnom šatoru u sklopu parka održava se tradicionalni Božićni sajam gdje će svatko pronaći nešto za sebe, a vjerujemo i za najmilije kroz bogatu ponudu brojnih OPG-a, kućnih radinosti, udruga, obrta s područja cijele Hrvatske.

DJEČJA NOVA GODINA I DOČEK ZA ODRASLE

U finalnoj završnici programa opraštamo se od stare godine kroz organizirani Dječji doček Nove godine.

Draga djeco pridružite nam se na Grinch party i pripazite da Vam Grinch ne ukrade slastice koje su pripremljene za vas!
Nakon proslave zajedno ćemo pustiti lanterne želja u nebo i veseliti se novom početku u 2019. godini.

Lanterne želja možete potražiti na adventskim kućicama vikendom tijekom prosinca.

Od 22 sata krećemo sa zabavom na dočeku Nove godine za odrasle uz JOKS band i spektakularan vatromet u ponoć!