Mirisi Božića u Lipiku

Manifestacija Mirisi Božića u Lipiku

MIRISI BOŽIĆA U LIPIKU

Najbožićniji ugođaj u Slavoniji! 

Mirisi Božića više su od adventske manifestacije, oni su inovativni prikaz povijesnog i turističkog razvoja Lipika

1. BOŽIĆNI PARK S 400.000 LAMPICA

Zakoračite u jedinstvenu blagdansku povijesnu priču božićnog parka s više od 400.000 lampica i saznajte što je to Jelkin brijeg, Fenster aleja, Wandelbahn, Kursalon? Po čemu je Lipik dobio ime? Gdje se nalazi vaza Adama i Eve? Što predstavljaju likovi na izvoru ljekovite termalne vode? Gdje se sakrila vrtlarija marljivog vrtlara Kostliviya i zaboravljeni plesači? Kako pronaći izgubljeni dragocjeni prsten grofice Jelke?

Petu godinu za redom osvjetljavamo znamenitosti, oživljavamo legende, likove i priče. Smješten u samom središtu perivoj je srce i duša grada te se u stručnim krugovima smatra jednim od najljepših u sjevernoj Hrvatskoj. Centralna atrakcija i program traju od 14. prosinca 2019. svečanim otvorenjem u 18 sati u sklopu Toplica Lipik na izvoru ljekovite termalne vode - Antunovo vrelo.

2. VOŽNJA FIJAKEROM ERGELE LIPIK 

Iskusite nezaboravnu vožnju fijakerom ergele Lipik sa snježno bijelim lipicancima 14. prosinca od 17 sati do 19 sati kod šatora u božićnom parku kod Jelkinog brijega.

3. VOŽNJA TURISTIČKIM VLAKIĆEM LIPIK EXPRESS

Upustite se u istraživanje grada turističkim vlakićem Lipik express svake subote i nedjelje od 14. do 31. prosinca od 18 do 20 sati. Svoju kartu za vožnju možete kupiti na adventskoj kućici kod šatora u sklopu Božićnog parka kod Jelkinog brijega. Karta iznosi 3 kn po osobi iznad 10 godina.

4. KUĆA BAKE MRAZ

Draga djeco i roditelji 14. i 15. prosinca od 19 do 21 sat ponovno se otvaraju vrata Kuće Bake Mraz gdje možete posjetiti marljive vilenjake koji s Bakom Mraz danonoćno pripremaju sve za dolazak Djeda Mraza.

Postanite počasni božićni inspektori jer upravo Vi imate važan zadatak nakon obilaska grada procijeniti jesu li vilenjaci uspjeli u svom naumu? Potražite nas na našoj novoj adresi Slavonska ulica 49, DVD Lipik.

5. BOŽIĆNI SAJAM

14. prosinca od 10 sati u tematski uređenom božićnom šatoru u sklopu parka kod Jelkinog brijega održava se tradicionalni Božićni sajam gdje će svatko pronaći nešto za sebe, a vjerujemo i za najmilije kroz bogatu ponudu brojnih OPG-a, kućnih radinosti, udruga, obrta s područja cijele Hrvatske.

6. DJEČJA NOVA GODINA I DOČEK ZA ODRASLE

U finalnoj završnici programa opraštamo se od stare godine kroz organizirane dočeke Nove godine u šatoru u sklopu božićnog parka kod Jelkinog brijega!

Draga djeco, pridružite nam se na disco groznici na dočeku dječje Nove godine od 17 do 20 sati!

Nakon proslave zajedno ćemo stvoriti šareno nebo puštanjem lanterni želja i veseliti se novom početku u 2020. godini.

Lanterne želja možete potražiti u šatoru na samom dočeku dječje Nove godine.

Od 22 sata krećemo sa zabavom na dočeku Nove godine za odrasle uz grupu DILBERI i spektakularan vatromet u ponoć!